W czwartek 23.11.2023 r grupa I klasy 2Thot technik hotelarstwa wraz z p. S. Szajna-Kuck gościła w Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej, w ramach innowacji pedagogicznej pn. „Metody i techniki kulinarne w praktyce”.

Innowacja realizowana była w ramach przedmiotu pracownia obsługi konsumenta i okazała się doskonałą okazją do praktycznego wykorzystania informacji zdobytych podczas lekcji.

Pod czujnym okiem Pani Fiony dobrego ducha Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej, młodzież ćwiczyła wybrane techniki kulinarne a smakowitym efektem tych ćwiczeń były przygotowane przez nich własnoręcznie pierogi.

Po wczesnym, jarskim obiedzie zwiedziliśmy jeszcze ciekawe ekspozycje zgromadzone przez krośnieńskie Etnocentrum.

Hotelarze zgodnie stwierdzili, że chętnie kolejny waz odwiedzą gościnne progi tej instytucji.

Dziękujemy!!